Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Spec. ambulanta za bolezni ušes, nosu in grla

V specialistični ambulanti za bolezni ušes, nosu in grla izvajamo naslednje ambulantne storitve:

  • splošni otorinolaringološki pregled, diagnostiko in zdravljenje bolezni ušes, nosu in grla otrok in mladine do 19. leta starosti,
  • preiskave sluha pri sumu na okvaro sluha, ugotovljeno predvsem v sklopu sistematike šolskih otrok,
  • splošni otorinolaringološki pregled in dodatne preiskave za potrebe Centra za medicino dela, prometa in športa.

Obravnava otrok v otorinolaringološki ambulanti je dokaj specifična, pri mlajših zdravnik anamnezo pridobi od staršev ali spremljevalcev, nato sledi klinični pregled in dodatna diagnostika, ki vključuje subjektivne in objektivne preiskave sluha ter eventuelno pregled ravnotežja (bitermalni frekvenčni vestibulogram- BFV).

Med subjektivnimi preiskavami izvajamo akumetrično preiskavo sluha, test sluha z glasbenimi vilicami in avdiometrijo v gluhi komori. Med objektivnimi preiskavami izvajamo timpanometrijo, stapedius refleks, test zvočnega sevanja ušesa (tranzitornih atoakustičnih emisij- TOAE). Klinični pregled in preiskave so neboleče.

Specialistična ambulanta za bolezni ušes, nosu in grla se nahaja v enoti Center.

Na pregled se je potrebno naročiti z napotnico osebnega zdravnika.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.