Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Specialistična ambulanta za čeljustno ortopedijo

Ortodontija je posebna veja zobozdravstva, ki se ukvarja z nepravilnostmi v rasti in razvoju obraza, čeljustnic in zobovja. Specialist čeljustne in zobne ortopedije (ortodont) diagnosticira, preprečuje in zdravi zobne in obrazne nepravilnosti. Cilj je doseči izboljšanje obrazne estetike (ne le lep nasmeh), učinkovit funkcionalen griz, stabilnost doseženega stanja ter zdrava zobna in obzobna tkiva.

Potrebo po ortodontski obravnavi ugotovi otrokov osebni zobozdravnik, ki mu v ta namen napiše napotnico. Pravico do ortodontskega zdravljenja na račun obveznega zavarovanja ima otrok oz. mladostnik, pri katerem nepravilnost odkrijemo pred 16. letom starosti in ima srednjo, težko ali zelo težko nepravilnost. Zdravljenje moramo pričeti do otrokovega 18. leta starosti. Pri starejših od 16. let in otrocih z lahkimi nepravilnostmi stroškov zdravljenja ne krije ZZZS.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.