Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Center medicine dela, prometa in športa

V Centrih medicine dela, prometa in športa ZDL izvajamo preventivne zdravstvene programe z namenom varovanja zdravja aktivne populacije, voznikov motornih vozil in športnikov. Za uspešno pripravo preventivnih zdravstvenih programov je nujno potrebno sodelovanje s podjetji.

Izvajamo analize delovnih mest in pripravljamo zdravstvene ocene tveganja, ravno tako sodelujemo pri pripravi obrazcev za IK. Po dogovoru s specialisti različnih strok organiziramo preventivne preglede pri okulistu, otologu, kardiologu, pulmologu, psihologu, pregled dojk, UZ trebuha ter sodelujemo z Zdravstvenovzgojnim centrom, ki izvaja programe v različnih delavnicah.

KATERE PREGLEDE IZVAJA MDPŠ?

  • predhodni zdravstveni pregledi pred nastopom dela;
  • obdobne in druge usmerjene preventivne zdravstvene preglede delavcev;
  • preventivne zdravstvene preglede delavcev, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja*;
  • zdravstvene preglede za voznike motornih vozil vseh kategorij;
  • zdravstvene preglede  za posest in nošenje orožja;
  • preventivne zdravstvene preglede športnikov in rekreativcev;
  • preglede pred začetkom šolanja na srednjih šolah in fakulteta.

*NOVO
Ministrstvo za zdravje je Zdravstvenemu domu Ljubljana izdalo pooblastilo za izvajanje zdravstvenega varstva izpostavljenih delavcev, zato lahko opravljamo preventivne zdravstvene preglede delavcev, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja.
Pooblaščena izvajalka je Sabina Dietner, dr. med, spec. medicine dela, prometa in športa.

Preventivni zdravstveni pregledi delavcev, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja, se izvajajo na lokaciji ZD Fužine, Preglov trg 14, 1000 Ljubljana, in sicer:

Sabina Dietner, dr. med, spec. medicine dela, prometa in športa
Naročanje na pregled:
tel. št. 01/ 54 72 831, 01/ 54 72 845, med. sestra Antonija Horvat,
e-naslov cmdps-fuzine@zd-lj.si

KDO IZVAJA MDPŠ?

Preglede na medicini dela, prometa in športa izvajajo ekipe, ki jih sestavljajo zdravnik specialist medicine dela, prometa in športa, DMS, VMS in SMS.

KAKO SE NAROČITE?

Na preglede se lahko naročite po telefonu ali e-pošti. Ob naročanju prosimo navedite kontaktno telefonsko številko, kamor vas v primeru dodatnih informacij lahko pokličemo. 

ENOTATELEFONE-NASLOV
ZDL CENTER 01 4723 748 (od 11.30 do 13.30) cmdps-center@zd-lj.si
ZDL FUŽINE 01 5472 845 cmdps-fuzine@zd-lj.si
ZDL ŠIŠKA 01 5815 332 cmdps-siska@zd-lj.si
ZDL VIČ 01 2004 537 ali 2004 538 cmdps-vic@zd-lj.si

Na pregled pridite tešči, razen pri pregledih za voznike amaterje in športnike; če ste sladkorni bolnik, prinesite s seboj tudi diabetični kartonček.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.